likefacebook
WELLNESS & SPA / MAĐARSKA / TERME HAGYMATIKUM MAKO

Sa jedinstvenim enterijerom i izgledom koje je pravo umetničko delo, Hagymatikum je remek delo organskog građevinarstva

Banja Hagymatikum se nalazi u mestu Mako, 30 km od Segedina. Lekovita voda i lekovito blato iz Makoa na odeljenju za medicinske terapije pomaže u lečenju mnogih bolesti zglobova, spondiloze, neuralgije, paralize nerava, atrofi ranih mišića, reume, lomova ekstremiteta kao i lečenja ginekoloških upala. Epitet banja nad banjama u Mađarskoj dobila je na osnovu jedinstvenog objekta izuzetne ambijentalne vrednosti otvorenog u januaru 2012.god. u samom centru mesta. Sa jedinstvenim enterijerom i izgledom koje je pravo umetničko delo, Hagymatikum je remek delo organskog građevinarstva.

U sastavu termalnog kompleksa se nalaze raličite vrste zatvorenih bazena za sve uzraste (bazen u pećini, fontana, terapeutski, bazeni sa toboganima i avanture sa različitim atrakcijama…temperature vode 20-37°C). Otvoreni bazeni 28-32°C nude veliki izbor tobogana (duzine do 75 m), olimpijski i bazeni za sa lenjom rekom, hidromasažom...

Posebnu atrakciju predstavlja Šah bazen temperature vode 37°C, u kojem pored relaksacije može da se odigra i partija šaha. Posetiocima su na raspolaganju biljna, aroma, infra–crvena sauna, kao i parno kupatilo. Posebna vrsta finske saune – Kelo, je sagrađena od preko 300 god. starog srebrnog bora iz Finske (postoje samo 3 takve saune u Mađarskoj).

Za mlade je između ostalog u ponudi i rekreativni deo sa prostorijama za bilijar, kartanje, stoni tenis, stoni fudbal, poker i drugo. U sklopu objekta nalazi se restoran sa delom za ručavanje, gde gosti mogu uživati u pauzi za topao domaći ručak, kafu, torte i kolače. Osim restorana tu je bar koji nudi ukusne voćne koktele, sendviče i poslastice.

...

GRAND HOTEL
GLORIUS 4*

TERME HAGYMATIKUM MAKO

Više...